.
صفحه اصلي آرشيو جستجو پيوند ها تماس با ما
 
آخرین عناوین
بازگشت قوها و پرندگان مهاجر از میانکاله
مسئول دیده‌بانی و محیط زیست میانکاله گفت: با گرم شدن هوا، بازگشت پرندگان از میانکاله آغاز شده است.

به گزارش شمال نیوز:علی ابوطالبی  با اشاره به اینکه حدود ۱۰ روز است که بازگشت پرندگان مهاجر در میانکاله آغاز شده، اظهار کرد: در حال حاضر بیشتر قوها و حدود ۸۰ درصد اردک‌ها با گرم شدن ناگهانی دما از میانکاله رفتند و بازگشت چنگرها نیز آغاز شده است.

وی با بیان اینکه 60 درصد از پرندگان مهاجرت خود را آغاز کردند، تصریح کرد: تا پایان امسال 30 درصد باقیمانده این پرندگان نیز مهاجرت و حدود ۱۰ درصد نیز تا پایان فروردین ماه سال 96 میانکاله را ترک می‌کنند.

مسئول دیده‌بانی و محیط زیست میانکاله درباره ۱۰درصد از گونه‌هایی که تا اواخر فروردین سال آینده باقی می‌مانند، خاطرنشان کرد: این پرندگان هنوز بی‌قراری برای بازگشت در آنها ایجاد نشده چرا که عوامل بیرونی و درونی موجب تغییراتی برای بی‌قراری سفر در پرنده می‌شود.

ابوطالبی افزود: عوامل بیرونی شامل طول روز، گرم شدن هوا و درجه حرارت، کوتاه شدن شب‌ها و وجود تغذیه کافی با رشد جلبک‌ها باست.

وی با بیان اینکه عوامل درونی ایجاد بی‌قراری سفر شامل چربی‌های اشباع شده در بدن پرنده است که به آن این پیام را می‌دهد که با این مقدار انرژی تحمل سفر طولانی را دارد، تصریح کرد: همچنین غدد گلو در طرفین در اوایل اسفند بزرگ شده و تحریکات جنسی در گونه ایجاد و هنگامی که فیزولوژی بدن پرنده به وی اعلام آمادگی سفر را می‌دهد در این حالت با ایجاد بی‌قراری، پرندگان سفر خود را دسته دسته با نظر رهبرهای باتجربه و قوی‌تر سال گذشته خود آغاز می‌کنند.

مسئول دیده‌بانی میانکاله، یادآور شد: در مسیر سفر پرندگان از توپوگرافی زمین، اشعه ماورای بنفش، میدان مغناطیسی خورشید و نیز تجربه خود برای مسیریابی استفاده می‌کنند و به جایی می‌روند که سال گذشته در آنجا زادآوری کردند.

ابوطالبی با اشاره به اینکه در میانکاله ۵۰۴ گونه پرنده شناسایی شده است، گفت: از ۵۰۴ گونه پرندن میانکاله حدود ۲۳۰ گونه برای زیست می‌مانند که ۱۳۰ گونه آن خشکی‌زی و ۱۰۰ گونه آن تالابی است که از این تعداد ۶۰ گونه آبزی و ۴۰ گونه کنار آبزی است.

وی افزود: از پرندگان آبزی ۳۰ گونه آن همانند طاووسک‌ها بومی منطقه هستند و برخی از گونه‌های مهاجر نیز مانند چنگرها و اردک سرسبز گونه بومی دارند اما ۷۰ گونه از صد گونه آبزی تلاب‌گذران در زمستان مهاجرت می‌کنند و شامل سه گونه قوهای گنگ، قوی فریادکش، قوی کوچک هستند که این قوی کوچک در لیست سایتیس و منع تجارت و جز ۱۲ پرنده در معرض خطر این استان قرار دارد.

مسئول دیده‌بانی میانکاله گفت: از پلیکان‌ها گونه سفید و پا خاکستری که پا خاکستری آن گونه کمیاب و در لیست سایتیس از درجه دو حفاظتی برخوردار است و از غازها نیز غاز خاکستری، عروس غاز و غاز پازرد گونه کمیاب منطقه بوده و غاز پیشانی‌سفید بزرگ و کوچک‌ نیز در لیست سایت سایتیس قرار دارد.

وی، افزود: از اردک‌ها انواع مختلفی که حدود ۱۵ تا ۱۶ گونه از آنها به میانکاله سفر می‌کنند و شامل اردک سرسفید، گیلار، فیل‌وش، خودکای معمولی و ابرو سفید، اردک سرسبز، سرحنایی، نوک‌پهن، چشم طلایی، سرسیاه و کاکلی است که از میان همه آن اردک‌ها گونه سرسفید حمایت شده و در لیست سایتیس بوده و گیلار مهاجرت می‌کند و اردک تاج‌دار نیز جمعیت آن کاهش پیدا کرد.

ابوطالبی، تصریح کرد: علاوه بر همه پرندگانی که در میانکاله وجود دارد انواع سلیم‌ها نیز در میان آنها به چشم می‌خورد که ۶ گونه سلیم و ۱۰ گونه آب چلیک و ۵ گونه تلیله و همچنین انواع هواسیل‌ها و آ.او.س و انواع باکلان که گونه کوچک آن در معرض خطر است هر ساله به میانکاله مهاجرت می‌کنند. 


ایمیل مستقیم :‌ info@shomalnews.com
شماره پیامک : 5000592323
 
working();

ارسال نظر :
پاسخ به :





نام : پست الکترونیک :
حاصل عبارت روبرو را وارد نمایید :
 
working();

« صفحه اصلي | درباره ما | آرشيو | جستجو | پيوند ها | تماس با ما »
هرگونه نقل و نشر مطالب با ذكر نام شمال نيوز آزاد مي باشد

سامانه آموزش آنلاین ویندی
Page created in 0.189 seconds.